Turbo Ensemble

Turbo Ensemble on turkulaisten ja turunmielisten muusikoiden perustama barokkiyhtye. Sen soittajia yhdistää kiinnostus vanhaan musiikkiin, historiallisiin soittimiin sekä eläviin esityskäytäntöihin.

Yhtyeen kaikki jäsenet ovat työskennelleet musiikin kentällä jo vuosia, mutta viime vuosina he ovat intoutuneet tarttumaan barokkisoittimiin yhä useammin. Turbolaiset ovat opiskelleet vanhaa musiikkia ja esityskäytäntöjä Ammattikorkeakoulu Novian barokkikoulutuksessa sekä Sibelius-Akatemiassa. Elisa Rusi-Matero on freelance-viulisti, joka on soittaa säännöllisesti mm. RSO:ssa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Sinfonia Lahdessa. Pasi Eerikäinen on Radion sinfoniaorkesterin 1. viulisti. Konserttimestarina Eerikäinen on toiminut mm. Sinfonia Lahdessa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Lapin kamariorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Oulu Sinfoniassa.

​​​​​​​Eija Laru on Pirkamaan musiikkiopiston alttoviulunsoiton lehtori. Hän soittaa säännöllisesti Tampere Filharmonian riveissä. Katja Kolehmainen on soittanut Turun Filharmonisen orkesterin riveissä vuodesta 1993. Aapo Kyyhkynen on soittanut Turun filharmonisessa orkesterissa marraskuusta 2017 lähtien. Hän on soittanut myös mm. Helsingin barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Helsingin kaupunginorkesterissa. Eveliina Kytömäki on monipuolinen kosketinsoittaja ja Turbo Ensemblen perustaja. Hän soittaa pianoa, fortepianoa ja cembaloa. Eveliina toimii Turun ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtorina.

Konsertit

Sunnuntai

13.06 16:00

Barokin aurinko

Raision kirkko