Tommi Hakala

Baritoni Tommi Hakala on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Hän on voittanut mm. Cardiffin Singer of the World -kilpailun vuonna 2003 sekä Merikanto-laulukilpailun vuonna 2001. Vuosina 2008-2013 Hakala oli kiinnitettynä Suomen kansallisoopperan solistikuntaan, vuosina 2001-2004 Leipzigin oopperan solistikuntaan ja vuosina 1998-2001 Nürnbergin oopperan solistikuntaan.

​​​​​​​

Hakala on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Esa Ruuttusen ja Jaakko Ryhäsen johdolla. Hän teki  Lauludiplomin vuonna 1998 ja valmistui Musiikin maisteriksi vuonna 2002. Lisäksi hän on opiskellut Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa, professori Roland Hermannin johdolla vuosina 1997-98. Hakala on vieraillut mm. New Yorkin Metropolitanissa, Berliinin Deutsche Operassa, Dresdenin Semperoperassa, Strasbourgin Opéra National du Rhinissa, Toulousessa, Montpellierissa, De Vlaamse Operassa ja San Franciscon oopperassa.

Hakala on esiintynyt tärkeimpien suomalaisten orkestereiden ja mm. Bostonin sinfoniaorkesterin, Berliinin filharmonikoiden ja Concertgebouw-orkesterin solistina teoksissa kuten Kullervo (Sibelius), Sinfonia nro 2 (Heiniö), Carmina Burana (Orff), Sinfonia nro 8 (Mahler), War Requiem (Britten), Kohtauksia Goethen Faustista (Schumann) ja Johannes-passio (MacMillan). Yhteistyötä Hakala on tehnyt mm. seuraavien kapellimestarien kanssa: Leif Segerstam, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds, Osmo Vänskä, Jesús López Cobos, Howard Arman, Asher Fish, Carlo Rizzi, Riccardo Frizza, Bertrand de Billy, Sir Simon Rattle, Sir Colin Davis ja Mariss Jansons. Lisäksi Hakala on tehnyt useita levytyksiä. 

Konsertit

Maanantai

14.06 19:00

Hyvää syntymäpäivää!

Naantalin kirkko

Tiistai

15.06 19:00

Tallinnan kamariorkesteri

Naantalin kirkko