Tanja Nisonen

​​​​​​​Tanja Nisonen voitti ensimmäisen koesoittonsa ollessaan ensimmäisen vuoden Sibelius-Akatemian opiskelija. Sittemmin hän on voittanut useita koesoittoja ja toimi tällä hetkellä Turun filharmonisen orkesterin jäsenenä.

Nisonen on luonut kansainvälistä uraa toimimalla mm. Ruotsin radion sinfoniaorkesterin käyrätorven äänenjohtajana sekä vieraillut myös muissa ulkomaalaisissa orkestereissa. Kauden 2019-20 oleskelu Espanjassa poiki kutsut Granadan, Teneriffan sekä Gran Canarian orkestereihin. Osoitus häntä kohtaan suuntautuvasta kansainvälisestä kiinnostuksesta on myös kutsu International Horn Societyn seminaariin Belgian Gentissä, jossa hän oli yksi viidestä kutsutusta naiskäyrätorvitaiteilijasta.

Nisonen on myös kutsuttu esiintymään ja luennoimaan Färsaarilla pidettävään Pohjoismaiseen käyrätorviseminaariin 2020. Nisonen on erittäin aktiivinen kamarimuusikko ja on perustanut ArtSoppa- kamarimusiikkiyhdistyksen. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona kotimaan festivaalien lisäksi myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa ja Norjassa. Nisonen kutsuttiin levyttämään Johannes Brahmsin käyrätorvitrio Lontoossa ICSM-levy-yhtiölle.

​​​​​​​Tällä hetkellä Nisonen valmistelee levytysprojektia jossa hän keskittyy naissäveltäjien käyrätorvelle kirjoittamiin teoksiin. (Alba Records). Hän suunnittelee myös jatko-opintoja syventyäkseen aiheeseen enemmän. Vuodesta 2010 Nisonen on toiminut Turun konservatorion ja Taideakatemian (AMK) käyrätorvensoiton tuntiopettajana. Hän on antanut mestarikursseja Granadan ja Malagan konservatorioissa sekä erilaisissa käyrätorvitapahtumissa niin koti- kuin ulkomailla.

​​​​​​​Tutustu taiteilijaan