Petteri Iivonen

Petteri Iivonen on kiistatta yksi viime vuosien parhaista suomalaisista viulutaiteilijoista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan sekä herkkyyden ja harkitun fraseerauksen ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen tuli toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ollen kautta aikojen toinen kilpailussa mitalisijoille yltänyt suomalainen.

Iivosen uran kohokohtia ovat olleet esiintymiset mm. Israelin Philharmonic Orchestran, Montreal Symphony Orchestra, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz ja Opéra National de Paris -orkestereiden kanssa. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa orkesterien solistina, ja lisäksi Suomessa useasti lähes kaikkien orkestereiden kanssa. Iivonen on esiintynyt myös kansainvälisesti merkittävillä lavoilla, kuten Musée du Louvre Pariisissa, Walt Disney Concert Hall, Tokyo Opera City, Alice Tully Hall Lincoln Center.

Vuonna 2010 Iivonen soitti Tshaikovskin Viulukonserton Zubin Mehtan johdolla Tel Avivissa. Petteri Iivonen on tuttu näky myös kamarimuusikkona. Tämän lisäksi hän on esiintynyt mm. Emerson- ja Tokyo-kvartettien kanssa. Iivonen on Sibelius Piano Trion perustajajäsen, joka sai ensilevyllään Latinalaisen Grammy-ehdokkuuden (Best classical contemporary composition). Kesällä 2019 Iivonen nimettiin legendaarisen Opéra National de Paris orkesterin ensimmäiseksi konserttimestariksi (Premier Violon Solo). Kaudet 17-19 hän työskenteli Suomen Kansallisoopperassa vastaavassa tehtävässä.
​​​​​​​
​​​​​​​Tutustu taiteilijaan

Konsertit

Torstai

10.06 19:00

Ilta Mozartin seurassa

Naantalin kirkko

Lauantai

12.06 16:00

Hampurilainen iltapäivä Rymättylässä

Rymättylän kirkko

Sunnuntai

13.06 19:00

In memoriam Maestro Penderecki

Naantalin kirkko

Maanantai

14.06 15:00

Naantali Turussa

Sibelius-museo

Maanantai

14.06 19:00

Hyvää syntymäpäivää!

Naantalin kirkko