Niklas Schmidt

Sellisti Niklas Schmidt opiskeli Hampurissa ja myöhemmin Kölnissä, ja oli vieraili samanaikaisesti säännöllisesti Gstaadin Menuhin Akatemiassa. Vuonna 1980 hän perusti viulisti Michael Mücken ja pianisti Wolf Hardenin kanssa Trio Fontenayn.

Trio Fontenay on esiintynyt arvostetuimmissa saleissa ympäri maailmaa, kuten Carnegie Hallissa New Yorkissa, Salle Gaveaussa Pariisissa ja Wigmore Hallissa. Lisäksi trio on esiintynyt monilla kansainvälisillä frstivaaleilla, kuten Salzburgin, Montpellierin, Schleswig-Holsteinin ja Montréalin musiikkifestivaaleilla. Siitä lähtien, kun trio teki Amerikan-debyyttinsä vuonna 1986, se on tehnyt yhden tai kaksi Yhdysvaltain kiertuetta vuosittain. Vuoden 1997 lopulla Schmidt erosi yhtyeestä. Sen jälkeen hän esiintyi solistina mm. erilaisissa kamarimusiikkitapahtumissa. Hän on mm. Fine Arts Quartetin jäsen.

Vuodesta 1987 professori Schmidt on opettanut sellonsoittoa ja kamarimusiikkia Hampurin Hochschulessa. Hän ohjaa myös säännöllisesti mestarikursseja eri puolilla maailmaa. Vuodesta 1999 Schmidt on johtanut arvostettua Hampurin kamarimusiikkikonserttien sarjaa. Vuonna 2010 Schmidt perusti oman levymerkkinsä, Fontenay Classics International, FCI.

Konsertit

Tiistai

08.06 19:00

Naantalin Musiikkijuhlat op. 41

Naantalin kirkko

Keskiviikko

09.06 19:00

Kollegan kyydissä

Naantalin kirkko

Lauantai

12.06 16:00

Hampurilainen iltapäivä Rymättylässä

Rymättylän kirkko

Sunnuntai

13.06 19:00

In memoriam Maestro Penderecki

Naantalin kirkko