Lilli Maijala

Lilli Maijala on keskieurooppalaistunut Sibelius-Akatemian alttoviulumusiikin lehtori. Hänet voi nähdä myös orkestereiden vierailevana äänenjohtajana vaikkapa Bernissä, Amsterdamissa tai Helsingissä.

Muusikoksi Lilli on kasvanut Oulussa kansanmusiikin kyllästämän lapsuuden, musiikkiluokkien, konservatorion ja Oulu Sinfonian sylissä ja edelleen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Sitä seurasivat merkittävät vuodet Saksassa ja Skandinavian niemimaalla, välillä kilpailuja koluten mm. ARD-kisan ja Pohjoismaisen alttoviulukilpailun kärkikahinoita myöten. Tärkeimpiä opettajia ovat olleet Teemu Kupiainen, Diemut Poppen sekä Lars Anders Tomter. Tukikohdastaan Amsterdamista Maijala suuntaa paitsi opettamaan, myös musisoimaan festivaaleille kuten Peasmarsh Chamber Music festival, Oslo Kammermusikkfestival, IMC Prussia Cove, Festival Resonances, West Cork Chamber Music Festival ja Musikdorf Ernen.

Viime vuosien solistiprojekteja ovat olleet P. H. Nordgrenin konserton levytys basisti Olivier Thieryn, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Juha Kankaan kera levy-yhtiö Alballe sekä Lauri Kilpiön alttoviulukonserton kantaesitys Jyväskylä Sinfonian ja Ville Matvejeffin kanssa. Keväällä 2020 tallentuu levylle Peteris Vasksin alttoviulukonsertto Tallinnan kamariorkesterin huomassa, edelleen Alban ja Juha Kankaan myötävaikutuksella. Muita solistikumppaneita ovat olleet mm. Tapiola Sinfonietta, Helsingin kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Lapin kamariorkesteri, Folkwang Kammerorchester Essen, Sinfonia Lahti ja Camerata Salzburg. 

Lue lisää