Jukka Harju

Jukka Harju aloitti käyrätorven soiton 9-vuotiaana ja kaksi vuotta myöhemmin hän esitti Mozartin teoksen Käyrätorvikonsertto Es-duuri KV447 Dublinissa. Harju on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Kalervo Kulmalan johdolla ja myöhemmin Wienin yliopistossa Roland Bergerin johdolla.

Harju voitti Lieksan kansainvälisen käyrätorvikilpailun 2005, minkä jälkeen hänet nimettiin vuoden 2006 vaskisoittajaksi Suomessa. Hän on toiminut vierailevana käyrätorven äänenjohtajana mm. Ranskan radion  filharmonissa orkesterissa, Tukholman kuninkaallisessa filharmonissa orkesterissa ja berliiniläisessä Comics Operassa. Harju on soittanut Tampereen ja Helsingin filharmonissa orkestereissa ja vuonna 2008 hän toimi käyrätorven äänenjohtajana Radion sinfoniaorkesterissa.

Solistina Harju on esiintynyt useiden eri orkesterien kanssa. Harjun repertoaariin kuuluvat erityisesti klassisen ja romanttisen ajan soolokonsertot, mutta näiden lisäksi hän esittää myös harvinaisempaa ja tuoreempaakin materiaalia. Harju on opettanut mm. Metropolian ammattikorkeakoulussa ja sittemmin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Tutustu taiteilijaan

Konsertit

Torstai

10.06 19:00

Ilta Mozartin seurassa

Naantalin kirkko

Lauantai

12.06 19:00

Katso pohjoista taivasta

Naantalin kirkko

Lauantai

12.06 16:00

Hampurilainen iltapäivä Rymättylässä

Rymättylän kirkko

Sunnuntai

13.06 19:00

In memoriam Maestro Penderecki

Naantalin kirkko