Tietoa meistä

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut.
​​​Kamarimusiikkitapahtuma tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on usein huomioitu myös kansainvälisesti.

Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Festivaali on alusta lähtien profiloitunut vahvasti kamarimusiikkiin. Ensimmäinen konsertti soi Naantalin kirkossa Mozartin, Vivaldin ja Brahmsin sävelin. Vuosien varrella juhlilla on esiintynyt yli 700 eturivin taiteilijaa sekä lähes 100 kamarimusiikkiyhtyettä ja orkesteria Suomesta ja ulkomailta.

​​​​​​​Tasavallan presidentti on Naantalin Musiikkijuhlien suojelija. Presidentit Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen ovat Naantalin Musiikkijuhlien kunniajäseniä.