40 vuotta musiikkijuhlia

Naantalissa aurinko ja tähdet kohtaavat

Naantalin Musiikkijuhlat perustettiin vuonna 1980 sellisti Arto Noraksen aloitteesta ja johdolla, ja 40. festivaalia juhlittiin vuonna 2019. Tuohon mennessä Musiikkijuhlilla oli esiintynyt 692 kamarimuusikkoa, 58 kapellimestaria, 58 orkesteria, 47 kamarimusiikkiyhtyettä sekä 31 kuoroa ja lauluyhtyettä, jotka olivat esittäneet lähes 3000 teosta lähes 1000 konsertissa noin puolelle miljoonalle konserttivieraalle.

Arto Noras on toiminut juhlien taiteellisena johtajana festivaalin koko olemassaoloajan. Samaan aikaan toiminnanjohtajia, nykyisin toimitusjohtajia on juhlilla ollut neljä. Tiina Tunturin 23 vuotta kestänyt kausi päättyi marraskuussa 2020 Suvi Innilän aloitettua uutena toimitusjohtajana. Myös hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtajat ovat toimineet tehtävissään pitkiä jaksoja. Musiikkijuhlia onkin aina valmisteltu vahvalla sitoutumisella ja suurella lämmöllä ja rakkaudella.

Kesällä 2021 vietetään 41. festivaalia kesän 2020 tapahtuman peruunnuttua koronasta johtuen.

Toivomme Naantalin Musiikkijuhlille pitkää elämää ja sen yleisölle nautinnollisia konserttielämyksiä myös tulevaisuudessa! Kuten Arto Noras totesi Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlakirjassa: ’Musiikin voima kantakoon meitä edelleen – tervetuloa nauttimaan!’


Musiikkijuhlat 20 vuotta
​​​​​​​Vuoden 1999 ohjelmakirjassa julkaistu Jorma Mellerin kirjoittama muistelu Musiikkijuhlien ensimmäisistä 20 vuodesta.

Musiikkijuhlat 25 vuotta
Vuoden 2004 ohjelmakirjassa julkaistu Ralf Gothonin kirjoitus Musiikkijuhlien ensimmäisten 25 vuoden kunniaksi.

Musiikkijuhlilla esiintyneet taiteilijat
Tästä listasta löytyy suurin osa Musiikkijuhlilla sen historian aikana esiintyneistä taiteilijoista.